Förtyngning

Tillverkare

Hem

Förtyngning 

Visar 1 - 7 av 7 artiklar
 • 59,00 kr Omgående Leverans!

  Shrimp & Cray Tail ™ är tillverkad av rostfritt stål som är gjuten i form av skaldjursstjärtar. Shrimp & Cray Tail ™ är ett snabbt och enkelt sätt att binda, och är ett enkelt alternativ till kulkedjans ögon och hantlar - två allmänt använda flugbindningsmaterial som ger den nödvändiga vikten till räkor och kräftimitationer.

  59,00 kr
  Omgående Leverans!
 • 29,00 kr Omgående Leverans!

  Veniards koppartråd till ribbing och förtyngning. X-Fine=0,125 mm och Heavy=0,4mm

  29,00 kr
  Omgående Leverans!
 • 55,00 kr Omgående Leverans!
 • 55,00 kr Omgående Leverans!

  Pro Drop weight är vikter gjorda med snäva toleranser, och perfekt ytfinish, passar perfekt till Pro Tube systemet - låt din kreativitet flöda ...Pro Drop Weight är utformad för ljusa sommarflugor när vattnet blir lågt, men då du ändå vill att flugan ska börja fiska direkt efter att den btutit ytfilmen.

  55,00 kr
  Omgående Leverans!
 • 79,00 kr Omgående Leverans!

  Blyfri tråd för förtyngning av flugor. Ett miljövänligt sätt att förtynga dina flugor. Finns i fem olika storlekar. ,015" (0,38 mm) - 0,035" (0,89 mm). Se fullständig storlekstabell nedan.

  79,00 kr
  Omgående Leverans!
 • 89,00 kr Omgående Leverans!

  Tungstens Tubing är en svart en meter lång ihålig gummislang med tungsten inblandat i gummimaterialet. Slangen är 1,6 mm tjock och väger 9,9 gram (en meter) det motsvarar T-45. De tyngsta Tungstensspetsarna är T-20. 

  89,00 kr
  Omgående Leverans!
 • 99,00 kr Tillfälligt slut

  Ett mycket populärt material för att förtynga nymfer, tuber och streamers. Ett silikonark med inbakat tungstenspulver, flexibelt och mjukt material som gör det enkelt att få flugorna tyngre. Bygger väldigt lite tack vare dess elasticitet. Skärs upp i stimlor eller valfria bitar för att passa flugan som binds för tillfället. Arket som är 75*85 mm väger 17...

  99,00 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Tillfälligt slut
Visar 1 - 7 av 7 artiklar
Förtyngning

Förtyngning av flugor annvänds mest i nymfer och tubflugor för lax. Det finns alla möjliga varianter av förtyngning. För utom mässing och tungstensskallar så är bly och koppartråd två klassiska sätt att förtynga flugor. Nu mer finns även blyfria tunga trådar som kan ersätta blytråden. Flatslagna blyband, blyfolie och tungstensark är andra varianter att använda till förtyngning av flugor. Nu mer finns även de så kallade Soft Tungsten Half Tube i mindre storlekar som passar till krokflugor. För tubflugor och i synnerhet den som binder med Pro Tubes system finns det ganska många förtyngningstillbehör.