FLUGBINDNING

Tillverkare

Hem

FLUGBINDNING 

Underkategorier

 • Bindtråd

  Bindtråd återfinner man i nästan alla flugmönster. Flugbindartråd används för att fästa olika material på flugan. Det mest kända flugmönstret där bindtråd inte används är Sawyers Nymph. I Sawyers Nymph används koppartråd för att fästa materialet på kroken. Det finns två olika sätt att mäta tjockleken på bindtråden.

  1) Denier är textilindustrins sätt att mäta tjocklek på tråd. Det går till så att man tar 9000 meter tråd och väger den. Vikten i gram motsvarar då denier. En högre siffra talar om att tråden är tjockare än en tråd med en lägre siffra.

  2) Det andra sättet att benämna bindtrådens tjocklek är X/0. Där X motsvarar en siffra. En hög siffra talar om att tråden är tunn och en låg att tråden är tjockare. Ingen av ovanstående sätt att mäta tjockleken talar dock om vilken brottstyrka en bindtråd har. När du behöver en extremt stark bindtråd tex när du ska binda muddlers och andra fugor med hår som kräver en stark bindtråd, så väljer du lämpligtvis en tråd av kevlar eller en GSP-tråd.

 • Bindstäd

  Bindstäd är något som alla moderna flugbindare använder. Flugbindarstädet har en grundläggande funktion. Det ska hålla fast kroken! Vi tillhandahåller städ i alla prisklasser, från någon hundralapp till bindstäd tio tusen. Vilket städ man ska välja beror på, hur mycket pengar man vill lägga på ett flugbindningsstäd, hur mycket man binder och vilken typ av flugor man mest binder. Om man exempelvis till största delen binder tubflugor bör man överväga Stonfos städ för tubflugor. Flugkrokens storlek har naturligtvis stor betydelse. Binder man stora flugor måste städet kunna ta stora krokar. Flugbindningsstäd som kostar en tusenlapp och uppåt brukar räcka livet ut för normalanvändaren.

 • Böcker / DVD / Media

  Böcker om flugfiske och flugbindning. Böckerna är mestadels på engelska, men fler och fler böcker kommer även på svenska. DVD-skivorna innehåller både filmer med flugfiske och flugbindning. En del av filmerna är inspelade av Johan Klingberg.

 • Dubbing

  Ska man välja en naturlig dubbing eller en syntetisk? De gamla flugbindningsmästarna hade inget val, de använde naturlig dubbing från kanin, hare, bäver, mullvad, säl, oposum, bisamråtta, mink, ekorre mm Dagens flugbindare har det mycket mer förspänt. Förutom de natuliga dubbingarna kan vi idag välja bland syntetisk dubbing så som Antron, Fire Star, Flashabou, Fly Rite, Ice Dub, lite Brite,Salmo Supreme, Super Bright, SLF mfl. Fördelen med de syntetiska är att de finns i väldigt många färger och de har alltid samma färg. Naturlig dubbing är ofta lite lättare att dubba med. men har man ett material som trilskas kan man alltid använda ett vax som är extra kletigt "Sticky"

  Dispenser med dubbing är en väldigt populär produkt. Dispenser är oftast en plastask med hål i botten som man kan plocka ut dubbingen med en pincett eller annat lämpligt verktyg. Det finns även tomma askar att köpa som du kan förvara dina dubbingar i.


  Naturdubbing är ett klassiskt flugbindningsmaterial för att göra kroppar på allehanda flugor. I äldre tid så fanns ingen annan dubbing än den naturliga. Det finns två skilor när det kommer till dubbing, den klassiska som föredrar naturlig dubbing och den mer morderna skolan som föredrar syntetiska dubbingar som Fly Rite, Super Fine eller varför inte en av alla varianter av SLF? Förespråkare av syntetisk dubbing brukar mena att den naturliga dubbingen suger åt sig vatten. Det de då glömmer är att den också suger åt sig impregneringsvätskor.

  Floran av syntetisk dubbing är enorm. Det finns dubbing för alla smaker oavsett om du vill ha en kortfibrig mjuk för dina små torrflugor eller en långfibrig glansig som till vissa delar består av flash. Syntetisk dubbing finns för allt från små torrflugor till gäddflugor stora som Marsvin!

 • Fjäder

  Fjädrar från många olika fåglar som främst används till flugbindningsmaterial. Men de kan givetvis även användas i andra sammanhang som till smycketillverkning och hobby. Vi levererar alla typer av fjädrar, allt från fjäderpennar till bröstfjädrar och stjärtfjädrar.

 • Flugbindningsset

  Flugbindningsset är det enklaste sättet för nybörjare att komma igång med sin flugbindning. Med ett flugbindningsset får man snabbt ett lager av flugbindningsmaterial som går att komponera ett flertal flugmönster.

 • Förtyngning

  Förtyngning av flugor annvänds mest i nymfer och tubflugor för lax. Det finns alla möjliga varianter av förtyngning. För utom mässing och tungstensskallar så är bly och koppartråd två klassiska sätt att förtynga flugor. Nu mer finns även blyfria tunga trådar som kan ersätta blytråden. Flatslagna blyband, blyfolie och tungstensark är andra varianter att använda till förtyngning av flugor. Nu mer finns även de så kallade Soft Tungsten Half Tube i mindre storlekar som passar till krokflugor. För tubflugor och i synnerhet den som binder med Pro Tubes system finns det ganska många förtyngningstillbehör.

 • Flash

  Flash finns i alla möjliga former och färger. Det finns platta flasher typ Flashabou i flera olika tjocklekar. Fibrerna från Flashabou kan även användas som tinsel. Andra strukturer som flasher förekommer i är exempelvis skruvade som Krystal Flash och slutligen så finns det ett antal krusiga varianter som Angel Hair.

  Det vanligaste användningsområdet för de olika flasherna är som inlägg i vingar. Men det kan även vara hela vingen som med gäddflugor. Material typ Fluoro fibre kan användas som stjärtmaterial och i princip alla materialen går att använda som kroppsmaterial eller ribbing.

 • Huvud/Cone heads/Ögon

  Det finns massor med olika huvuden, cone heads, ögon, guldskallar för flugbindning. Utbudet är helt enormt. Conheads begränsas dock lite till sitt system, även om vissa modeller fungerar till flera system. Huvuden tillverkade av mässing eller tungsten finns det näst in till hur många varianter som helst av. Ögon som man limmar på sin fluga finns också i jättemånga olika färger och storlekar. Det finns även olika kvaliteter av ögan.

 • Hackel

  Vad är hackel?

  • Hackel är en fjäder, oftast från höna eller tupp, som sitter i nacken eller på höften på fågeln.
  • Tuppens fjädrarfibrer är generellt styvare än hönans.
  • Fjädrarnas utseende varierar mellan olika raser.
  • Hackel kan även vara fjädrar från skogshöns

  Hackel används på de allra flesta flugorna oavsett modell. Används det inte som hackel så går det alltid att sätta några hackelstrån som stjärtmaterial. Precis som allt annat flugbindningsmateriall så finns hackel i en mängd olika kvaliteter och färger. Lite förenklat kan man säga att längst ner på kvalitetsskalan finns de så kallade indiska nackarna och högst upp är det Whitings produkter som gäller. Men där i mellan så finns det en uppsjö av olika hackeltyper.

  Indiska nackar
  Indiska nackar är de nackar som har lägst kvalitet av alla typer av nackar. Det beror på att dessa höns och tuppar inte är framavlade för sina fjädrars skull utan för att bli mat. Nyanserna på de naturliga nackarna kan variera mycket inom en och samma färg. Det är också därför som denna typ av nackar är så förhållandevis billiga. Färgade nackar har en relativt jämn färg. På de naturliga nackarna finns en ganska generös tolkning av färgen. Graderade nackar, som våra Prime, håller alltid mycket bättre och jämnare kvalitet.

   

  Kinesiska nackar
  Kinesiska nackar är större än de indiska. Dessa nackar odlas i USA men skickas till Kina för beredning och färgning. Där av namnet.

  Keough  Lösa hackel
  Lösa hackel finns i massor med olika varianter. Allt från tupphackel för torrflugor till Fasanfjädrar som används till speyflugor.

  Whiting
  Whiting är världens största tillverkare av genetiskt odlade tuppar och hönor. Kvalitén på hacklen är enastående fina. Whitings breda produktutbud täcker alla behov som du har när det gäller hackel i alla former.

   

 • Hår

  Hår används oftast som vingar på många olika sorters flugor som tex streamers (Bucktails), torrflugor och lax & havsöringsflugor. Men hår kan även användas i flugbindning som stjärtspröt eller som dubbing för att binda kroppar. I princip alla typer av hår kan användas även om vissa så klart är mer populära än andra.

 • Kemi

  Kemi för flugbindning består till största delen av färger, lim, lack och vax!

 • Krok

  Flugkrok är det enda flugbindningsmaterial man måste ha. Bindtråden kan bytas ut mot koppartråd, typ Sawyer Nymph. Det har iofs gjorts en del försök med flugor utan krok vid fiske efter näbbgäddor. Men det får nog ses som ett särintresse som man kan bortse från. Det finns mängder med märken av flugkrok. Vi har valt ut några märken som vi tycker täcker den bredd man behöver för att kunna binda allt från små nymfer till fulldressade laxflugor. Vi saluför krok från bl.a. Kamasan, Mustad, Tiemco (TMC),  Gamakatsu, Partridge, Owner, Daishi mfl

 • Syntetmaterial
 • Tinsel

  Vad är tinsel?

  • Tinsel är engelska och betyder glitter.
  • Tinsel finns i flera färger och strukturer
  • Används som kroppsmaterial och som ribb
  • Finns både som platt, oval och rund
 • Tuber/Shanks
 • Verktyg Flugbindning

  Det finns massor med bra och fiffiga verktyg för flugbindaren. -"Är det verkligen så noga vad man har för verktyg, det är ju bara flugbindning. Kan jag inte köpa en spik och en nagelsax på jultema & Co istället?". Jo det kan du göra, men det kommer inte att fungera lika bra som om du använder bra verktyg som är annpassade för det du vill att de ska åstkomma. En bra sax ska du tex helst kunna skära av bindtråden med för att du inte av misstag ska råka klippa bort hackel eller annat från flugan. Andra verktyg som bör finnas med bland dina verktyg är whip finisher (eller annat knutverktyg), dubbingnål, Trådrullehållare och en hackeltång. Sen finns det naturligtvis andra verktyg som kommer att göra din flugbindning lättare som hairstackers, hårpackare mm osv etc

per sida
Visar 1 - 39 av 48 artiklar
 • 439,20 kr Omgående Leverans!

  CFT-80-S är en mindre variant av C & F's fina Hair Stacker. Två hair stackers i en. Botten på stackern är gummerad för att minska ljudet och skydda bordet när du knackar stackern i bordet. Levereras med en kam son du kan använda till att kamma ut underullen med.

  439,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 71,20 kr Omgående Leverans!

  Ahrex FW540 har den älskade böjda designen av nymfkrok som får nästan alla nymfer att se bra ut. Black nickel, hulling och kemiskt vässad spets. 24 krokar per förpackning. Tillgänglig i storlek 6 - 16.

  71,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 71,20 kr Omgående Leverans!

  Ahrex FW560 är en nymfkrok med klassiskt utseende. Black nickel, hulling och kemiskt vässad spets. 24 krokar per förpackning.

  71,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 899,20 kr 999,20 kr Tillfälligt slut

  Nybörjarsetet Att börja med flugbindning med ett Regentstäd.

  899,20 kr 999,20 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Reducerat pris!
  Tillfälligt slut
 • 719,20 kr Tillfälligt slut
  1 Omdöme(n)

  Flugbindarset för nybörjare som är uppbyggd kring DVD'n Att börja med flugbindning, av Johan Klingberg. Filmen är peda­go­giskt uppbyggd och du får lära dig om flugbindarens redskap och material, samtidigt som du steg för steg lär dig binda åtta bra fiskeflugor. Speltid: 118 min. Satsen innehåller städet Super A

  719,20 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Tillfälligt slut
 • 23,20 kr Omgående Leverans!

  Cactus Chenille i 10 mm:s bredd. Det kanske mest kända mönstret som har 10 mm Cactus Chenille är Mulkkis. Till den används Fl Fuchsia.

  23,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 23,20 kr Omgående Leverans!

  Cactus Chenille i 6 mm:s bredd. Passar perfekt till attraktorflugor för Regnbåge, Abborre mfl.

  23,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 39,20 kr Omgående Leverans!

  Ca 100 st CDC fjädrar i en påse. CDC-fjädern har gett upphov till en ny generation av kläckare och torrflugor. Mycket spännande och användbart material. 

  39,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 43,20 kr 103,20 kr Omgående Leverans!

  Fine Black Barred Marabou från Hareline är ett nytt häftigt flugbindningsmaterial som du kan använda till många olika typer av flugor. Fungerar utmärkt till räkimitationer för kustfisket likväl som på stora ledade streamers för de riktigt stora öringarna. Förpackningarna innehåller 10 fjädrar. Fjädrarna är ca 10cm långa. Fiberlängden på fjädrarna är ca...

  43,20 kr 103,20 kr
  Reducerat pris!
  Omgående Leverans!
 • 39,20 kr Omgående Leverans!

  Intressant material som är väldigt likt Fluorofibre. Ca 1,5 gång så mycket material som Fluorofibre.

  39,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 55,20 kr Tillfälligt slut

  Flash från Hedron med fiber som påminner om Gliss N’ Glow. Innehåller cirka 450 trådar, 1/69" (0,37 mm) breda och 10" (25 cm) långa.

  55,20 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Tillfälligt slut
 • 71,20 kr Produkten finns med andra alternativ

  FITS Brass Turbo Tubes är som hörs på namnet gjorda i mässing och därmed en lättare variant som komplement till FITS TTT. Grundtanken med FITS BTT är att du binder flugan på "halsen" framför konen, lutar materialet mot tubens bakkant vilket ger flugan den optimala droppformen.

  71,20 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Produkten finns med andra alternativ
 • 159,20 kr Omgående Leverans!

  FITS Organizer är en speciellt utformad förvaringsask för koner, med 24 fack och rundad botten som gör det lätt att plocka upp en kon i taget. Asken är gjord i klar hårdplast och storleken är 18x12 cm samt 2,5 cm djup. Den har även ett kristallklart lock som låser bra.

  159,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 63,20 kr Omgående Leverans!

  Ultralätta fluorescerande fiber som återger UV-ljus i svagt ljus. Innehåller cirka 540 strängar, 1/64 "breda 10" långa. Finns i fyra färger. En produkt från Hedron inc

  63,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 351,20 kr Tillfälligt slut

  Fly Tyers 43 Pop Top Stash Box är en smidig förvaringsbox med hela 43 öppnings- och återförslutningsbara burkar av pop-up typ i två storlekar, 16 större och 27 mindre. Perfekt att förvara koner, skallar, krok eller andra småsaker i, som annars ligger i små påsar som kan vara svåra att hålla reda på. Boxen har ett bottenlager av foam som håller burkarna på...

  351,20 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Tillfälligt slut
 • 23,20 kr Omgående Leverans!

  Fluorecent glowing rubber legs. Självlysande fluorecerande gummiben. Lite styvare än vanliga gummiben vilket gör att de inte kollapsar och lägger sig efter kroppen. Dessa står ut även i vattnet. Finns i fem färger och "glow"-kombinationer. Ca 1 m i varje förpackning.

  23,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 527,20 kr Tillfälligt slut

  GULFF Hero UV-ficklampa är en elegant, mycket effektiv och innovativ lösning för torkning av nästan alla UV-lim i flugbindning. Hero är utrustad med ett högkvalitativt LED-chip med extra hög effekt på 5W för snabbare härdning. Har en våglängd på 365 nm i linje med andra GULFF-facklor, vilket har visat sig vara optimalt för UV-lim. Hero är utrustad med...

  527,20 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Tillfälligt slut
 • 47,20 kr Omgående Leverans!

  I-Balz är klotformade hantelögon. Finns i två olika färgkombinationer och tre olika storlekar. Ögonfärgen är infälld i hanteln. 10 st i varje förpackning.

  47,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 0,00 kr Omgående Leverans!

  Vårt egna Jungle Cock Substitute är äntligen här. Baksidan är svart. Skrapa med nageln på baksidan och du får "fjädern" att böja sig så att den ligger tajtare mot flugan. Lättarbetade och tåliga! Test-packet innehåller ett par av XS, XXS och XXXS.

  0,00 kr
  Omgående Leverans!
 • 111,20 kr Omgående Leverans!

  Vårt egna Jungle Cock Substitute är äntligen här. Baksidan är svart. Finns i sex olika storlekar. Skrapa med nageln på baksidan och du får "fjädern" att böja sig så att den ligger tajtare mot flugan. Lättarbetade och tåliga!

  111,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 127,20 kr Tillfälligt slut

  Lösningen på besvärliga material eller trasslade streamers vid vattnet. Det ergonomiska gula pulverlackerade verktygshandtaget är lätt att hitta i väskan och ligger bekvämt i handen. Rostfritt stål i skaft och tänder gör snabba arbeten med trassliga flugor vid bindstädet eller vid vattnet.

  127,20 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Tillfälligt slut
 • 103,20 kr Produkten finns med andra alternativ

  Loon Ergo dubbing brusch har ett ergonomiskt pulverlackat handtag som känns bra i handen. Borsten är tillverkade av nylonborst och en rostfritt stålspiral. Fungerar till all dubbing som du behöver borsta.

  103,20 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Produkten finns med andra alternativ
 • 103,20 kr Omgående Leverans!

  Den oumbärliga hackeltången har blivit förfinad. De släta käftarna är dimensionerade med mångsidighet i åtanke, och den runda formen möjliggör smidig palmering. Smidig mångsidig spets avsmalnande till 3 mm.

  103,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 79,20 kr Tillfälligt slut

  Blanda aldrig epoxi igen! Hard Head är en luktfri, giftfri, tjock och hård lack, perfekt för att bygga glansiga huvuden och kroppar. Torkar hårt och glansigt.  Fluorescing är precis vad det låter som fluoroscernade. Dvs det reflekterar UV-ljus.Phosphorescent är en klassisk Glow som laddas av solljus eller en ficklampa och sedan blir självlysande i en...

  79,20 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Tillfälligt slut
 • 255,20 kr Omgående Leverans!

  Loon Razor Scissors är precis som namnet förtäljer en rakbladsvass sax. Det ena bladet är av de raka bladen är räfflat medan det andra är oräfflat, just för att eliminera materialet glider i saxen under klippningen. Den räfflade spänningsknappen möjliggör justeringar av specifika applikationer.  Storlek: 4 tum (10 cm)

  255,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 279,20 kr Omgående Leverans!

  Loon Razor Scissors har verkligen ett passande namn, det här är en rakbladsvass sax. Ett av de raka bladen är räfflat, och det andra är oräfflat, vilket hjälper till att få grepp i material för att eliminera materialglidning. Den räfflade spänningsknappen möjliggör justeringar av specifika applikationer.  Storlek: 5 tum (12,5 cm)

  279,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 63,20 kr Tillfälligt slut
  Rea!

  En medeltjock vattenbaserad huvudcement med appliceringssystem för exakt placering av cement. Andas aldrig in giftiga eller illaluktande ångor igen! Snabbt inträngandeSnabbtorkandeSkapar tåliga, flexibla huvudenPensel i locketInga lösningsmedel eller giftiga ångor

  63,20 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Tillfälligt slut
 • 639,20 kr Omgående Leverans!

  Marc Petitjean Scissors Medium Large Ears är av medium storlek, har rakt blad och större öglor för fingrarna. Saxen är lämplig för precisionsarbeten, som exempelvis putsning av hjorthår, klippa fjädrar och dubbning eller exakt kapning av bindtråden.

  639,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 63,20 kr Produkten finns med andra alternativ

  Mini Flat Fly Braid är en ny läcker braid från Hareline. materialet är 3 mm brett men kan bli 2 mm när det sträcks. Finns i 18 läckra färger. Färgerna Copper Melon och Pearl är Fluorocerande även fast färg betäckningen inte skvallrar om det. Bra material till taggar och kroppar. 5 yard lång (4,52 meter)

  63,20 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Produkten finns med andra alternativ
 • 23,20 kr Omgående Leverans!

  Trä på slangen på din krok/tub och få en fiskliknande kropp, snyggt och enkelt! Finns i tre olika storlekar och två färger.

  23,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 1 679,20 kr Omgående Leverans!

  Marc Petitjean mellanstora verktygsset. Flugbindningsverktyg av högsta kvalite. Ssatsen innehåller hackeltång, dubbingnål, whipfinisher, dubbingtwister, 2 st dubbingklämmor, lilla saxen och stora saxen. Ett komplett flugbindningsset. Om du köper setet i lösa delar kostar det 2.499:-

  1 679,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 2 279,20 kr Tillfälligt slut

  Marc Petitjean mellanstora verktygsset. Flugbindningsverktyg av högsta kvalite. Ssatsen innehåller hackeltång, dubbingnål, whipfinisher, dubbingtwister, 2 st dubbingklämmor, lilla saxen, stora saxen och trådrullehållaren. Ett komplett flugbindningsset. Om du köper setet i lösa delar kostar det 3.198:-

  2 279,20 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Tillfälligt slut
 • 55,20 kr Omgående Leverans!

  Power Thread Extreme 10 denier är den nya tunnaste varianten av Power Thread. Den 10 denier tunna dynema-tråden fungerar till de minsta flugorna. Perfekt då man behöver dra åt men ändå ha en så tunn tråd som möjligt. Finns i svart och vit färg. 10 denier. 100 meter. 

  55,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 31,20 kr Produkten finns med andra alternativ

  Reel Eyes finns i två färgkombinationer och tre storlekar. Färger: Yellow (Black Nickel/Yellow Eye) samt Green (Nickel/Green Eye) Storlekar: 4,0 mm, 4,8 mm samt 6,3 mm

  31,20 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Produkten finns med andra alternativ
 • 63,20 kr Omgående Leverans!

  Blyfri tråd för förtyngning av flugor. Ett miljövänligt sätt att förtynga dina flugor. Finns i fem olika storlekar. ,015" (0,38 mm) - 0,035" (0,89 mm). Se fullständig storlekstabell nedan.

  63,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 71,20 kr Omgående Leverans!

  Sculpinhead i tre olika färger och storlekar. Används bland annat för imitationer av Simpor. 8 st huvud och 16 3D-ögon i varje förpackning.

  71,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 53,20 kr 103,20 kr Omgående Leverans!
  Rea!

  Senyo's Articulated Shank är coola färgade shanks för ledade flugor. Längd: 25 mm Antal i fp: 20 st

  53,20 kr 103,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 129,20 kr 279,20 kr Omgående Leverans!
  Rea!

  Smhaen Half Hitch Tool With Cutter är ett perfekt balanserat verktyg för enkla bra halvslag att avsluta flugan med. Har ett skyddat integrerat fjäderbelastat och även utbytbart skärverktyg i andra änden. Ergonomisk att hålla i, perfekt balanserad och ligger välavvägd i din hand. Finns i tre storlekar.

  129,20 kr 279,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 55,20 kr Omgående Leverans!

  SSS Angel Hair HD är ett kraftigare (Heavy Duty) flash än den vanliga SSS Angel Hair. Fiberlängden är ca 10-12 centimeter. Väldigt populär flash till allehanda flugor.

  55,20 kr
  Omgående Leverans!
Visar 1 - 39 av 48 artiklar
FLUGBINDNING

Flugbindning är bra på många vis;

* Förlänger säsongen, särskilt för oss som bor på bredgrader där man inte kan flugfiska året runt pga av de eländes isarna och kylan så är flugbindning ett utmärkt sätt att förlänga säsongen. Få saker går upp emot att sitta vid bindstädet med en kopp eller glas av din favoritdryck och binda några flugor. Samtidigt som du drömmer dig bort till de stora harrar, öringar och laxar som du ska fånga på dina nygjorda flugor. Har du trots detta svårt att komma i stämning? Ta fram ett myggstift och sniffa på så ska du se på susen!

* Man får flugorna som man vill ha dem. Flugbindning gör inte nödvändigtvis att flugorna blir billigare än om du köpt dem i fiskebutiken. Men man får dem med det utseende som man vill ha. Krok med eller utan hulling? Du bestämmer. Storlek 12 eller 18, gissa vem som bestämmer det?

Tips! Använd så bra flugbindningsmaterial som möjligt. Det gör flugbindningen lättare och ännu roligare. Kvalité lönar sig i längden.