Påfågel

Tillverkare

Hem

Påfågel 

Visar 1 - 7 av 7 artiklar
 • 39,20 kr Omgående Leverans!

  Påfågels blåa nackfjädrar (Peacock Blue Neck). Används till klassiska våtflugemönster som Goats Toe, Prova även att använda dem som fronthackel på laxflugor. 10 st i påse. Fjädrarna är ca 6 cm långa.

  39,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 39,20 kr Omgående Leverans!

  Grönskimrande kroppsfjäder från Påfågel. Fjädrarna är 4-6 cm långa. 10 fjädrar per förpackning.

  39,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 55,20 kr Omgående Leverans!

  Påfågel ögonfjäder levereras två stycken i en påse. Klassiskt material som återfinns i många olika flugor. Herlen används till bla Red Tag, påfågelnymfen Royal Coachman mfl. De herl som ingår i ögat på fjädern används till quill-flugor som Quill Gordon, Red Quill mfl. Fjädrarna är ca 30 cm långa

  55,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 55,20 kr Omgående Leverans!
  1 Omdöme(n)

  Påfågelherl lösa i påse. Mycket användbart flugbindningsmaterial som används i massor med olika flugmönster som kropp, thorax, butt eller i vingar. Längden på pågelherlen är ca 17-20 cm.

  55,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 39,20 kr Omgående Leverans!

  Ett par påfågelsvärd. Används oftast till vingar och stjärt på våtflugor som Alexandra mfl. Återfinns även i en del klassiska laxflugor. Fjädrarna är ca 30 cm långa.

  39,20 kr
  Omgående Leverans!
 • 716,00 kr Omgående Leverans!

  Peacock Eye Feather Pack är totalt 50 pågågelfjädrar packade i den största SOS Organizing Wallet.

  716,00 kr
  Omgående Leverans!
 • 36,00 kr Produkten finns med andra alternativ

  Stripped Peacock Quill är rensade (strippade) Quill från påfågel.Strippade quilll ger vackra segmenterade kroppar. Strippade quills är de påfågelherl som sitter i påfågelögat. Dessa rensas från fibrer och används till att göra segmenterade kroppar. Den kanske mest kända flugan med strippade påfågelquills är Quill Gordon. Materialet har på senare tid...

  36,00 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Produkten finns med andra alternativ
Visar 1 - 7 av 7 artiklar
Påfågel

Påfågelfjädrar är ett otroligt användbart flugbindningsmaterial. Det används såväl till klassiska mönster som moderna laxflugor. Historiskt sett så har materialet använts mest som kroppsmaterial och buttar. I moderna mönster används påfågelherl mest som "tak" på hårvingade lax- och havsöringsflugor. Det innebär att man lägger 3-4 påfågelherl överst på vingen vilket brukar ge en fin effekt.

Ett användningsområde som verkligen har återtagit mark de sista 10 åren är strippade quills. Dessa fick man förr tillverka själv. Men idag är det så ofantligt mycket lättare då de finns färdigstrippade och färgade.