Struts

Tillverkare

Hem

Struts 

Visar 1 - 4 av 4 artiklar
 • 39,00 kr Omgående Leverans!

  Strutsherl (Ostrich herl) är ett material som har många användningsområden, butt på laxflugor, kropp på puppor, del i vingar på gäddflugor och lax- och havsöringsflugor mm. Ett mycket populärt material tack vare dess mångsidighet. Levereras i bitor om ca 15 cm. Fjäderstrålarna är ca 10-12 cm avvikelser kan förekomma. Herlens tjocklek varierar beroende på...

  39,00 kr
  Omgående Leverans!
 • 895,00 kr Omgående Leverans!

  Ostrich Body Feather Pack innehåller totalt 100 strutsfjädrar, packade i en SOS Organizing Wallet – ger dig en mycket unik samling för att få dina flugor att simma som aldrig förr. Fjädrarna är perfekta för att hacka stora och medelstora flugor och idealiska för alla typer av flugor i Butterfly-stil. 

  895,00 kr
  Omgående Leverans!
 • 79,00 kr Omgående Leverans!

  Strutshackel av hög kvalite. Notera att Clear Water Blue, Evil Magenta och Greenander Green är fluorocerande.

  79,00 kr
  Omgående Leverans!
 • 119,00 kr Omgående Leverans!

  Strutsplym (Ostrich Plumes) är hela plymer eller en stor del av en plym från struts. Fjäderstammarna är ca 30 centimeter, avvikelser kan förekomma. De naturligt grå plymerna har ofta lite kortare herl. Färgen kan också variera lite på de naturliga fjädrarna. De är som sagt, naturliga. Herl från struts kan användas till alla typer av flugor, allt från...

  119,00 kr
  Omgående Leverans!
Visar 1 - 4 av 4 artiklar
Struts

Strutsens (Ostrich) fjädrar är till största delen uppbyggd av herl i olika längder. Det beror på att fjädrarna saknar hakar på bistrålarna. Vissa fjädrar har mjuka stammar och lämpar sig som "hackel" på lax- och havsöringsflugor. De långa herlen läggs in i vingar eller lindas som kroppsmaterial. Det förekommer även att man använder strutsherl som gälar på nymfer.

Fakta om strutsar
Strutsen är världens största fågel. Strutsar kan inte flyga, men de kan springa upp till 70 km/h. De lägger jordens största ägg.