Struts

Hem

PayPal

Struts 

Visar 1 - 3 av 3 artiklar
 • 23 kr Omgående Leverans!

  (Ostrich) Strutsherl är ett material som har många användningsområden, butt på laxflugor, kropp på puppor, vingar på gäddflugor mm. Ett mycket populärt material tack vare dess mångsidighet. Används mycket till kroppar på puppor som tex. Sälhårspuppan. Levereras i bitor om ca 15 cm. Fjäderstrålarna är ca 10-12 cm avvikelser kan förekomma.

  23 kr
  Omgående Leverans!
 • 39 kr Omgående Leverans!

  Superintrsant fjäder som används som fronthackel på lax och havsöringsflugor. Mikael Frödin och Håkan Norling använder ofta dessa fjädrar till sina flugor. 10 st utvalda fjädrar som är ca 10 cm långa.

  39 kr
  Omgående Leverans!
 • 69 kr 79 kr Omgående Leverans!

  69 kr 79 kr
  Reducerat pris!
  Omgående Leverans!
Visar 1 - 3 av 3 artiklar
Struts

Strutsens (Ostrich) fjädrar är till största delen uppbyggd av herl i olika längder. Det beror på att fjädrarna saknar hakar på bistrålarna. Vissa fjädrar har mjuka stammar och lämpar sig som "hackel" på lax- och havsöringsflugor. De långa herlen läggs in i vingar eller lindas som kroppsmaterial. Det förekommer även att man använder strutsherl som gälar på nymfer.

Fakta om strutsar
Strutsen är världens största fågel. Strutsar kan inte flyga, men de kan springa upp till 70 km/h. De lägger jordens största ägg.