Tvåhandsspö

Tillverkare

Visade produkter

Guideline NT11 Fast Full Flex 6-PC

Låt oss få presentera vår senaste typ av spöaktion - Fast Full Flex , en helt unik kombination av lätta och explosiva spön, som samtidigt ger en lätt nostalgisk typ av spöaktion.

Mer detaljer

1 st i lager

3 099,00 kr

Mer information

  • C.A.P T1100 spöteknologi med kompromisslös styrka, prestanda och tillförlitlighet.
  • Flor grade korkhandtag, högsta tillgängliga kvalitet med pulverkorkförstärkningar på spöts fightingbutt. Flor grade korken är också den tätaste och mest solida sorten, som håller sig fin efter åratal av användning.
  • Klingorna kommer i en matt satinfinish med en karbongrå yta och lätt synligt spiralmönster. Detta ger spöna ett diskret och stilrent utseende som inte reflekterar solljus.
  • Linförare av titan.
  • Övriga spöringar i rostfritt stål med titanbeläggning.
  • Specialdesignade rullfästen av vårt R&D-team med halvmatt finish med elegant inslag av koppar på låsdetaljerna. Ytan är hårdanodiserad vilket gör den mer tålig mot repor.
  • Ringarna har burgundy bruna huvudsurrningar med ljusare bruna dekorativa surrningar på holkar, linförare och logoområdet.
  • Spöt levereras i en lätt spöpåse av 4-vägs stretch nylon.
  • Spötuben är tillverkad av lättviktspolykarbonat med ett kraftigt polyestertygskydd och en logoetikett i naturläder.

 

13’ #8/9 Fast Full Flex Scandi/Spey 32-39 gr / 490-600 grains Tillsammans med de nya och stora fördelar med materialet T1100, så har Guideline utvecklat detta fullt flexande spö som verkligen böjer sig ner igenom handtagen. Tack vare den nya och otroliga teknologin inom kolfiber får du ett väldigt lättarbetat spö med en enorm kick. Med 13´ #8/9 täcker de flesta älvar och situationer inom anadromt fiske, och är vad de flesta av oss skulle kalla för det perfekta allroundspöet för lax, steelhead eller stor vandrande öring. För lite tightare situationer eller för att med största enkelhet rekommenderar vi 4D Compact 25 g Body tillsammans med en av våra vanliga 4D 15´ 9 grams spetsar. För en lite mer längd på linan för mellanstora vatten är 4D 26 g Body + 15´ 9 g spets ett ypperligt val, och skulle du vilja köra mer klassiska speylinor så klarar såklart spöet det galant.

14´ #9/10 Fast Full Flex 36-43 gr / 550-660 grains Den nya teknologin och T1100 börjar visa sin kapacitet ännu mer desto längre spöna blir. 14´ #9/10 Fast Full Flex kommer verkligen ge dig den där känslan av “ingen ansträngning “, men svarar direkt när väl väljer att dra till med mer kraft och fart. Den styvare toppen som spöna har gör det enkelt att lyfta tyngre sjunklinor, även när du kastar med lugna och mjuka rörelser. Spöet är ett perfekt val för fiske i mellan och lite större älvar och tillsammans med en 4D 32 g Body har du många valmöjligheter! För en lite kortare lina väljer du 12´ 9 4 Compact spets och vill du sedan ha lite längre kan du antingen välja en 4D 15´ 9 g eller 18´ 12 g spets.

15´ #10/11 Fast Full Flex 43-50+ gr / 660-770+ grains Vad mer kan vi säga om detta spö än att här kan vi verkligen känna hur vi får ut det bästa av dagens teknologi. Tydligen känner du längre slaglängd likt äldre paraboliska spö, samtidigt som materialet i spöna är tydligt något helt annat och ger oss det bästa från två världar. Återigen, låt dig inte luras och tro att detta spö är mjukt eller långsamt. 15´ #10/11 Fast Full Flex ger dig möjligheten att sakta ner och att kasta med ett lugnt tempo, men svarar utan några som helst problem på en mer aggresiv och explosiv kastning. Spöet har med sina styva topp en enorm kapacitet att även med lugna rörelse kunna lyfta tunga linor ur vattnet. Med en 4D 39 g Body och en 18´ 12 g spets får du en uppsättning som kastar både långt och med precision. Då 15´ spön oftast används för sjunklinor, se till att testa detta spö ihop med en 4D 39 g S3/S5 Body och 18´ spets! Spöets kraft och aktionstyp lämpar sig riktigt bra till längre speylinor och även lättare tävlingslinor för Spey casting.

 

Är du den typen av kastare och fiskare som älskar känslan av ett riktigt lätt, krispigt och nästintill explosivt spö som kan generera hög linhastighet? Samtidigt som du vill känna tydligt hur bottendelen svarar och böjer sig, och som kan ge dig chansen att sakta ner lite i din kastning?

Dessa spön ger dig lite mer tid att utföra ditt kast, och på så sätt sätta lina och ankringen på rätt plats. Vilket innebär att du också kan sakta ner mer i hela kastet. Men låt dig inte luras och tro att detta spö på något sätt är ett “långsamt spö”! Spöets “kick” kommer lite senare, men du kommer då att känna den enorma kraft som finns i klingan och den höga linhastighet som följer. Spöets återhämtning är enorm tack vare materialet T1100. Aktionen i spöna är verkligen pressade hela vägen ner till botten, och för att förstärka och förbättra den efterlysta känslan är även spönas toppsektioner tydligt styvare än NT11 Salmon. Det ger även dig som vill kunna lyfta längre speylinor eller tunga sjunklinor fördelar. Tack vare det naturligt saktare lyft du gör också ger dig mer tid att verkligen lyfta ur linan ur vattnet och den styva toppen viker sig inte. Spöna kommer ge dig en lätt nostalgisk känsla mot de paraboliska speyspöna från förr, men med de enorma fördelarna från dagens "state of the art” material och teknologi.

 

NT11 flugspön använder ett ultraelastiskt 46T karbonmaterial med en låg mängd resin som bindemedel. Detta gör det möjligt att bygga fjäderlätta klingor med en spänstig känsla och perfekt balans. Lager av T1100-grafit med extremt hög hållfasthet och kompressionstyrka läggs sedan på både insidan och utsidan av 46T-materialet. Resultatet är en extremt stark klinga, med suverän prestanda, hållbarhet och tillförlitlighet. Tillsammans med detta använder vi ett finvävt karbonmaterial med ett mönster (Complex Axial Pattern) som har 0, 45, 90 och -45 graders krysskonstruktion, även kallat CAP. Resultatet är klingor med blixtsnabb återhämtningshastighet, suverän sidledsstabilitet, ökad kastlängd och förbättrad kompressionsstyrka. Med en superstark TORAYCA NANOALLOY® nanoförstärkt grafit ökar spönas styrka och hållbarhet. Med detta Nano-material förhindrar vi skador som kan uppstå av yttre stötar, inre påfrestningar eller utmattning i klingan till följd av kastande och drillande av fisk. Sammanfattningsvis kan vi säga att materialegenskaperna hos våra NT11-spön kan beskrivas med dessa enkla ord; Extrem styrka, låg vikt och överlägsen återhämtningsförmåga. T1100G-grafit har utvecklats för att skicka rymdfarkoster till Mars och NT11 tillverkas med avancerade produktionsprocesser och material som är omöjliga att efterlikna hos vanliga spötillverkare.

Omdömen

För närvarande finns det inga omdömen lämnade för den här produkten.

Skriv ett omdöme

Guideline NT11 Fast Full Flex 6-PC

Guideline NT11 Fast Full Flex 6-PC

Låt oss få presentera vår senaste typ av spöaktion - Fast Full Flex , en helt unik kombination av lätta och explosiva spön, som samtidigt ger en lätt nostalgisk typ av spöaktion.