Tvåhandsspö

Tillverkare

Visade produkter

Guideline Elevation DH

Guidelina Elevation är superlätta och starka tvåhandsflugspön med en jämn, mediumsnabb aktion för alla nivåer av flugfiskare. Tillverkningen av spöserien sker under hållbara former och med de mest miljövänliga komponenter Guideline kunnat hitta och få fram.

Mer detaljer

5 st i lager

4 999,00 kr

Mer information

Guideline Elevation flugspöna är banbrytande då de innehåller den senaste material- och produktionsteknologin, samt dessutom är byggda med miljöanpassade komponenter. Denna spöserie är ytterligare ett steg mot Guidelines mål om mer hållbara produkter och kommer att vägleda den framtida spöproduktionen hos Guideline. De har arbetat hårt med detaljerna i denna serie för att utveckla ett seriöst miljömedvetet alternativ till alla flugfiskare. Dessutom har de introducerat helt ny teknik och material som gör Elevation till en modern serie som ligger i framkant på alla områden. Nya metoder för att utveckla klingor tillåter dem även att övervaka hållbarhet och aktionskurvor på ett mycket exakt sätt. På så sätt kan man eliminera oönskat material i varje spödel för att göra Elevationspöna så lätta som möjligt utan att kompromissa med klingornas styrka. Hela serien är extremt lätta (9ft #5 väger endast 72 g), responsiva och är de mest solida spöna i den här klassen som Guideline någonsin gjort.

Aktionen i Elevationspöna kännetecknas av en lätt och följsam topp med god stabilitet som följs av en jämn progressiv böjningskurva ner i klingan. Detta är spänstiga och lättkastade spön som förlåter en hel del teknikproblem i kastet och genererar höga linhastigheter. Du får fin kontakt med hela klingan vid alla typer av kast. Sammanfattningsvis är det detta toppmoderna flugspön som är lämpliga för flugfiskare på alla nivåer.

 

SPÖMODELLERElevation 12' #7/8 och 13' #8/9: De lätteste spöna Guideline tillverkat i de här längderna och klasserna. Snabb aktion med en följsam och responsiv topp gör dessa spöna mycket väl lämpade för fiske i små till medelstora lax- och havsöringälvar. Fungerar utmärkt med alla typer av spey- och underhandskast oavsett om du använder multi tip / sinktip eller hela sjunklinor.

Elevation 14' #9/10 och 15' #10/11: Kraftfulla spön som hanterar alla lintyper med elegans och med något kraftigare toppar än de lättare modellerna. De är avsedda för att hantera större flugor, mer vind och tyngre linor, men är samtidigt otroligt lätta och välbalanserade.

 

SPÖDETALJER - MILJÖHÄNSYN

 

  • Klingorna är matta och lätt slipade samt har en naturligt grå grafitfärg med svagt spiralmönster och tunn matt lack, men ingen tillsatt färg i något led. Överflödigt grafitdamm och partiklar samlas upp i egen behållare innan det skickas vidare till reningsverk.

  • Handtag tillverkade av 3A kork utan inlägg av gummikork som ger reducerad mängd epoxy i handtagen.

  • Metallkomponenterna i rullfästet är "clear anodized" vilket betyder att de har en ytbehandling utan tillsatta färg, bly eller krom och som är det minst giftiga sättet att göra det på.

  • På alla lindningar har vi applicerat ett bio-basert epoxylim med en mycket låg koncentration av skadliga kemikalier. Testat och godkänt som en produkt med lågt miljöavtryck. Detta ger bättre arbetsförhållanden för de som monterar spöna och reducerar risken för hälsorisker till ett minimum.

  • Alla spön har enbenta snakeringar med KW linförare som motverkar att linan trasslar in sig. Ringarna är rostfria med en pulverlackad mörkt grå finish. Miljömässingt det mest hållbara alternativet med god slitstyrka utan giftigt krom som innehåller bly.

  • Spöfodralet och tubens yttertyg är tillverkat av återvunnen polyester som leveraras av REPREVE™.

  • Spötuben är tillverkad av recirkulerbar polypropylene (PP) som är lättare och har 20% mindre diameter än standard PVC-tuber. Detta ger besparingar vikt och volym i frakterna i alla led. Polypropylene har mycket god hållbarhet och går att smälta om till pellets så att det går att använda till nya produkter.

  • Alla modeller är 4-delade för enkel transport.REPREVE™ är den ledande och mest pålitliga producenten av textiler framtagna från recirkulerade material (inklusive plastflaskor). Produkter tillverkade med REPREVE™ gör skillnad.

   

 
TEKNISK INFO
 
 
ModelLenghtClassWeightPartsRec. head weight
Elevation 127812´#7/8178g4 pc27-30g / 416-465 grains
Elevation 138913´#8/9182g4 pc31-34g / 480-525 grains
Elevation 1491014´#9/10200g4 pc35-38g / 540-585 grains
Elevation 15101115´#10/11242g4 pc41-44g / 630-680 grains

Omdömen

För närvarande finns det inga omdömen lämnade för den här produkten.

Skriv ett omdöme

Guideline Elevation DH

Guideline Elevation DH

Guidelina Elevation är superlätta och starka tvåhandsflugspön med en jämn, mediumsnabb aktion för alla nivåer av flugfiskare. Tillverkningen av spöserien sker under hållbara former och med de mest miljövänliga komponenter Guideline kunnat hitta och få fram.