Hur tillverkas Regal Medallion

Regal Medallion – hur går tillverkningen till?

Nedan finner du en intressant film om hur tillverkningen av regal medalion bindstäden går till. Regal Medallion finns i ett flertal olika varianter. Vi har valt att saluföra två eller egentligen tre om man räknar med Regal Inex. Skillnaden mellan Medallion med klamp (bordsfäste) och ett Inex är endast den delen som gör städet ledat vertikalt. Huvudet är exakt samma. Medallion finns som sagt i ett antal utföranden. Den så kallade Medallion Traditional serien finns med tre olika uppsättningar av käftar. Midge, Traditional och Big Game. Midge klarar krokar mellan storlekarna 32-6 Traditional 22-1/0 och Big Game 22-5/0.

Regal Medallion

Regal Medallion

Men Medallionserien finns i ytterligare en modell, den rostfria Regal Medallion Stainless Steel Head som klarar krokar mellan storlekarna 32-2. Den rostfria modellen är den som brukar vara populärast. Ska man nu skaffa ett dyrt städ så lägger man gärna några kronor till för att få det bästa städet.

Till varje städ kan man välja mellan tre olika bordsplattor. Om man räknar med reseplattan så finns det faktiskt fyra varianter. Den mest populära brukar vara den som heter traditional de andra varianterna har små skålar som man kan ha krokar, guldskallar och annat material i. Men tyvärr så samlas det också en massa skräp där.

Regals bindstäd är otroligt populära. De är väldigt lätta att hantera vilket säkert bidragit till dess popularitet. Städet är troligtvis det mest kopierade. Många flugbindare har startat sin flugbindarkarriär med Regalkopian Regent som tillverkas i Indien. Regal tillverkas fortfarande i USA.