Enhandsspö

Tillverkare

Guideline LPX Coastal

3 st i lager

4 999,00 kr

Mer information

Helt nya material, ett starkt fokus på miljö och ett nytt tänkesätt för att designa de ultimata flugspöna för saltvatten- och predatorfiske: våra LPX Coastal är verkligen anmärkningsvärda både i fråga om utseende och prestanda! En kompromisslös spöserie gjord för hardcorefiske med streamers efter troféöring, öringjakt längs kusten eller för din drömresa till tropiska destinationer. Tack vare den nya byggtekniken kan vi göra längre spön som ändå har samma känsla som ett kortare. De nya materialen i kombination med C.A.P-designen ger mycket topplätta spön samdidigt som det låter oss förlänga spöt men ändå bibehålla en snabb acceleration genom hela spörörelsen. 

 

Det lätta klingorna minskar också tröttheten i handleden och det känns som en 9-fotare när du kastar. Sammantaget har LPX Coastal samma egenskaper som ett spö i den vanliga längden 9 fot, men med större räckvidd och alla de fördelar som det för med sig. Aktionen är rapp med snabb återhämtning utan efterslag. Jämfört med våra tidigare saltvattenmodeller är LPX Coastal-spöna lättare, krispigare, livligare och med en något djupare aktionskurva. Detta gör dem lättare att kasta och mer toleranta mot rå kraft eller överdriven handledsrörelse som vi ofta använder "av misstag" när vi försöker uppnå de längsta kasten.

 

Den nya LPX Coastal serien är resultatet av tre års intensiv forskning och detektivarbete för att hitta de bästa tillgängliga lösningarna för både prestanda och en ”grönare” teknik i varje enskild komponent och del av spöt. Den avancerade uppläggningen av kolfiberduken i dessa spön består av C.A.P-teknik (Complex Axial Pattern) tillsammans med en enkelriktad grafitstruktur för maximal styrka och låg vikt. Envägs grafitduk (prepreg) har en typ av grafitstruktur som är non-woven där alla fibrer löper i en enda, parallell riktning för maximal styrka.

 

I ett komplext axiellt mönster (CAP) placeras sedan dessa prepreg-skikt i olika vinklar i förhållande till varandra för att maximera styrka och stabilitet i alla riktningar. Egenskaperna och de tekniska specifikationerna för materialen som används i dessa spön är nästa nivå upp från de som används i vår banbrytande Elevation-serie. LPX Coastal har spektakulär prestanda och styrka trots en otroligt låg vikt.

 

9'3" #5 & #6: De perfekta verktygen för användning lugna dagar på kusten eller i skyddade vikar där du behöver presentera små räkor och andra mindre flugor till skygg kryssande havsöring. Spöna har en kvick och responsiv aktion som sätter smala, fina linbågar men som ändå klarar av tunnare spetsar tack vare sin känsliga och välbalanserade topp.

 

9'3 #7 & 9' #8: Allrondspön för kustfiske runt om i Europa. Dessa spön är byggda för att hantera större flugor, mer  vind och sjunklinor samt shooting heads om det skulle behövas. Med sin låga swing-weight och fina kontakt mella topp och bottendel gör dem till ett nöje att kast och fiska med under långa pass. Aktionen är snabb men med bibehållen känsla och laddning ner i den nedre trededelen av klingan när det krävs.

 

9ft #10 & #12: De två tyngre modellerna av LPX Coastal lämpar sig perfekt för fiske efter arter såsom hälleflundra, sej och tonfisk, eller för tropiska arter som permit, jacks och tarpon. Dessa spön är kraftfulla men ändå väldigt lätta, och är byggda för att ha tillräckligt med muskler i bottendelen för att fighta stor fisk effektivt, samtidigt som de bibehåller fina kastegenskaper genom en mer tolerant och flexibel topp.

 

 • C.A.P M4.0 Technology (Complex Axial Pattern) med olika lager 40T och 36T material i varierande vinklar. 
 • Miljövänlig polypropylen krympslang runt klingan när den produceras. 
 • Oslipade klingor som ej ger skadligt slipdamm och andra restprodukter. 
 • Super Grade korkhandtag för god hållbarhet under lång tid.
 • Buttar och främre del på handtagen förstärkta med formamidefria EVA-inlägg. 
 • Miljövänlig, low-VOC epoxy både på lindningar och klinga. 
 • Linförare helt i titanium med superlätta inlägg av Zirconia.  Øvrige ringer er enbente snake på klasse #5-7, #8-12 har har vanlige snakeringer.
 • Spöfodral i återvunnen polyester tillverkat av REPREVE™.
 • Spötub med liten diameter, 50 mm, tillverkad av polypropylene.
 • Tuberna stängs med de nya YKK NATULON dragkedjorna som är tillverkade av 89% kemiskt återvunnen polyester. 
 • Ingen skyddsplast på korkhandtagen. 
 • Alla LPX Coastal är 4-delade för enkel transport.

 

REPREVE™ är den ledande och mest pålitliga producenten av textiler framtagna från återvunna material (inklusive plastflaskor). Produkter tillverkade med REPREVE™ gör skillnad.

Omdömen

För närvarande finns det inga omdömen lämnade för den här produkten.

Skriv ett omdöme

Guideline LPX Coastal

Guideline LPX Coastal