Bindtråd

Hem

Prissänkningar

Bindtråd 

Underkategorier

 • Bennechi

  Bennechi bindtråd kommer att ta slut! Detta pga av att bolaget gått i konkurs. Köp denna fantastiska tråd nu! Innan den tar slut.

 • Danville

  Danville är en klassisk bindtråd. Tråden tillverkas i USA och är tyvärr lite klurig att få tag på i Europa.

 • Frödin flies

  Frödin Tying Thread eller SSS Thread är Frödin flies variant av bindtråd. SSS Thread är samma tråd som Benecchi. Frödin Tying Thread är tillverkad på samma maskiner som den nu mer klassiska bindtråden från Benecchi tilverkades på. Tråden finns i två tjocklekar, 8/0 och 12/0. Självklart lika lika tunn och stark som Benecchi. 100 meter per spole.

 • Griffiths

  Gordon Griffiths är klassiskt varumärke inom flugbindningen. Här presenterar vi deras populära bindtrådar.

 • Kevlartråd

  Kevlartråd är den absolut starkaste bindtråden för flugbindning. Superbra när man behöver dra åt mycket som när man jobbar med exempelvis hjorthår.

 • Marc Petitjean

  Marc Petitjeans bintråd är speciellt framtagen för att man ska kunna dubba cdc. tråden är delbar.

 • Textreme

  Textreme är en bindtråd som tillverkas i Italien. Bindtråden är förhållandevis stark om man jämför med andra märken. Textreme finns även i en GSP-variant som heter Power Thread. Power thread finns i flera olika storlekar. Deras tunnaste, 10 denier, är troligtvis världens tunnaste bindtråd.

 • SemperFli

  Semperfli producerar superbindtråden Nano Silk. Den finns i tre storlekar. Förutom Nano Silk så produerar Semperfli även en spyder thread i storlek 18/0! 

  Nanosilk är en flertrådig bindtråd. Det innebär att den blir helt platt när den lindas på kroken eller tuben. Om du vill att tråden ska bli rund så snurrar du bara på din trådrullehållare och vips så har du en rund tråd. Eftersom att tråden är uppbyggd av flera trådar så är den väldigt lätt att dela på om du behöver en dubbingögla. Den här typen av bindtrådar kan ofta upplevas som hala. Det motverkar du enklast genom att inte slarva med att använda bindax. Vissa flugbindare brukar även sätta lite superlim på det första varvet med bindtråd.

  Spyder Thread är en "Vanlig" rund bindtråd som är ovanligt stark i förhållande till sin tjocklek.

 • UTC

  UTC är ett varumärke som ägs av den amerikanska flugbindnings och flugfiske -grossisten Wapsi. Under UTC säljer Wapsi tinsel, wire, bindtråd mm

 • UNI Thread

  UNI's bindtråd är en väldigt populär bindtråd. Big Fly för gäddflugor och andra stora flugor där man behöver en lite starkare tråd. 6/0 och framförallt 8/0 till de lite mindre fugorna. Många proffsbindare föredrar UNI's bindtråd framför andra märken.

 • Veevus

  Veeveus anses vara världens starkaste bindtråd för sin klass.

 • Veniard

  Veniard tillhandahåller mängder med flugbindningsmaterial. De har tex en mycket bra kevlartråd för flugbindning.

per sida
Visar 1 - 39 av 47 artiklar
 • 47 kr Omgående Leverans!

  MP Split Thread 8/0 är Marc Petitjeans bindtråd som är delbar för att man enkelt ska kunna göra dubbingöglor. Fungerar lika bra med cdc som med hår och dubbing. 200 meter per spole storlek 8/0

  47 kr
  Omgående Leverans!
 • 159 kr Omgående Leverans!

  Marc Petitjean Split Thread är en bindtråd som är specialanpassad för att dubba kroppar. Split Thread är ursprungligen framtagen för att dubba CDC men fungerar givetvis lika bra till andra material. Storleken på bindtråden är 8/0 och varje spole innehåller 200 meter bindtråd. Packet innehåller fyra färger Black, Olive, Gray och Cream.

  159 kr
  Omgående Leverans!
 • 14 kr 29 kr -50% Omgående Leverans!

  Tunn och stark bindtråd som är väldigt populär. Notera att Dark Dun är så mörk att den lätt kan mistas för att vara svart.

  14 kr 29 kr -50%
  Reducerat pris!
  Omgående Leverans!
 • 31 kr Omgående Leverans!

  Danville flymaster 6/0 är en mycket populär bindtråd. Fungerar utmärkt till alla sorters flugtyper och storlekar. 70 denier 200 Yards per spole. En av våra mest populära bindtrådar genom alla tider.

  31 kr
  Omgående Leverans!
 • 27 kr 31 kr Omgående Leverans!

  Danville Spiderweb är en supertunn bindtråd. Den har en tjocklek på endast 30 denier. Det motsvarar ungefär 17/0. Danville Spiderweb är med andra ord perfekt till att binda riktigt små flugor. Spolen innehåller 100 yards. Tråden finns bara som vit. Vill man ha en annan färg så är det tuschpenna som gäller.

  27 kr 31 kr
  Reducerat pris!
  Omgående Leverans!
 • 20 kr Omgående Leverans!

  Gordon Griffiths 14/0 (72 denier) är supertunn men ändå en stark bindtråd. Mycket populär tråd som är lika bra till Laxflugor som små torrflugor. Tillverkad av polyester. 100 meter per spole.

  20 kr
  Omgående Leverans!
 • 10 kr 20 kr Omgående Leverans!

  Griffiths Coweb 6/0 är en bindtråd som är svagt vaxad. 100 meter per spole.

  10 kr 20 kr
  Reducerat pris!
  Omgående Leverans!
 • 20 kr Omgående Leverans!

  Griffiths Superglo 6/0 är en svagt vaxad bindtråd i fluoroserande färger. 100 meter per spole.

  20 kr
  Omgående Leverans!
 • 20 kr Omgående Leverans!

  Grifffiths Wisp 8/0 är en tunn och stark bindtråd som är svagt vaxad. 100 meter per spole.

  20 kr
  Omgående Leverans!
 • 39 kr Omgående Leverans!

  50 yards spole med kevlartrådfrån engelska Veniard. Kevlartråd används oftast till att spinna hjorthårsflugor, gäddflugor och andra flugor där man behöver en riktigt stark bindtråd. Bindtråd av kevlar är den absolut starkaste tråden för flugbindning.

  39 kr
  Omgående Leverans!
 • 24 kr 47 kr -50% Omgående Leverans!
  Rea!

  Semper Flis Nano silk 6/0 är en superstark och tunn tråd. Nano silk blir platt när den lindas på kroken. 100 denier 50 meter. 

  24 kr 47 kr -50%
  Omgående Leverans!
 • 24 kr 47 kr -50% Omgående Leverans!
  Rea!

  Nano silk 18/0 från SemperFlis är en superstark och tunn tråd. Nano silk blir platt när den lindas på kroken. Om du vill ha en rund tråd så snurrar du bara på trådrullehållaren. Glöm inte att vaxa tråden då denna typ av bindtrådar är hala. Klipp inte tråden med din favoritsax! Använd gärna ett rakblad för att kapa tråden. 18/0, 30 denier 50 meter per spole. 

  24 kr 47 kr -50%
  Omgående Leverans!
 • 55 kr Omgående Leverans!

  Power Thread Extreme 10 denier är den nya tunnaste varianten av Power Thread. Den 10 denier tunna dynema-tråden fungerar till de minsta flugorna. Perfekt då man behöver dra åt men ändå ha en så tunn tråd som möjligt. Finns i svart och vit färg. 10 denier. 100 meter. 

  55 kr
  Omgående Leverans!
 • 47 kr Omgående Leverans!

  Power Thread Large 150 denier är Niklaus Bauers favorittråd då han binder gäddflugor. Tråden är av typen dynematråd, vilket gör den riktigt stark nästan omöjlig att dra av. Den fungerar även utmärkt till annat som t ex hjorthårsflugor och andra mönster. 150 denier, 100 meter. 

  47 kr
  Omgående Leverans!
 • 47 kr Omgående Leverans!

  Power Thread Large 150 denier är Niklaus Bauers favorittråd då han binder gäddflugor. Tråden är av typen dynematråd, vilket gör den riktigt stark nästan omöjlig att dra av. Den fungerar även utmärkt till annat som t ex hjorthårsflugor och andra mönster. 150 denier, 50 meter. 

  47 kr
  Omgående Leverans!
 • 47 kr Omgående Leverans!

  Power Thread Medium 100 denier är en bindtråd av typen dynematråd. Tråden är uppbyggd av flera superstarka och supertunna fibrer vilket ger den en enorm styrka. Den fungerar även utmärkt till annat som t ex hjorthårsflugor och andra mönster. 100 denier 100 meter

  47 kr
  Omgående Leverans!
 • 47 kr Omgående Leverans!

  Power Thread Medium 100 denier är en bindtråd av typen dynematråd. Tråden är uppbyggd av flera superstarka och supertunna fibrer vilket ger den en enorm styrka. Den fungerar även utmärkt till annat som t ex hjorthårsflugor och andra mönster. 100 denier 50 meter

  47 kr
  Omgående Leverans!
 • 47 kr Omgående Leverans!

  Power Thread Micro 25 denier är en ny tunnare modell av den populära Power Thread. Den 25 denier tunna dynema-tråden fungerar bra även till mindre flugor. Perfekt då man behöver dra åt men ändå vill ha en tunn och stark bindtråd. Finns i vit och svart. 25 denier 100 meter.

  47 kr
  Omgående Leverans!
 • 47 kr Omgående Leverans!

  Power Thread Small 50 denier är en populär bindtråd för lax och havsöringsflugor. Den 50 denier tunna dynematråden fungerar även till betydligt mindre flugor. Perfekt till Bucktails då man behöver dra åt men ändå ha en så tunn tråd som möjligt. 50 denier 100 meter

  47 kr
  Omgående Leverans!
 • 47 kr Tillfälligt slut

  Power Thread Small 50 denier är en populär bindtråd för lax och havsöringsflugor. Den 50 denier tunna dynematråden fungerar även till betydligt mindre flugor. Perfekt till Bucktails då man behöver dra åt men ändå ha en så tunn tråd som möjligt. 50 denier 50 meter

  47 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Tillfälligt slut
 • 12 kr 23 kr -50% Omgående Leverans!
  Rea!

  Semperfli Spyder 18/0 är en riktigt tunn flugbindningstråd. Perfekt tråd till de allra minsta flugorna. 30 denier 50 meter.

  12 kr 23 kr -50%
  Omgående Leverans!
 • 31 kr Omgående Leverans!

  SSS Thread 12/0 är samma tråd som den klassiska bindtråden från Benecchi. Tunn och mycket stark. Tråden finns i sex standardfärger och den unika stealth-tråden. olika färger. Finns även i en lite tjockare storlek som benämns 8/0. 100 meter per spole.

  31 kr
  Omgående Leverans!
 • 31 kr Omgående Leverans!

  SSS Thread 8/0 är samma bindtråd som den klassiska Benecchi. Tunn och mycket stark. Tråden finns i sex standardfärger. 100 meter per spole.

  31 kr
  Omgående Leverans!
 • 23 kr Omgående Leverans!

  Textreme 6/0 är en stark bindtråd. Tillverkad i Italien. 100 meter per spole.

  23 kr
  Omgående Leverans!
 • 23 kr Omgående Leverans!

  Textreme 8/0 är en av de starkare trådarna i sin storleksklass. Tillverkad i Italien. 100 meter per spole.

  23 kr
  Omgående Leverans!
 • 47 kr Omgående Leverans!

  UTC GSP 100 denier. Ruggigt stark tråd. Ungefärlig draghållfasthet är 8 Lbs (ca 3,6 kilo). 50 yards per spole.

  47 kr
  Omgående Leverans!
 • 47 kr Omgående Leverans!

  UTC GSP 75 denier. Ruggigt stark tråd. 50 yards per spole.

  47 kr
  Omgående Leverans!
 • 23 kr Omgående Leverans!

  Ultra Thread 140 denier passar utmärkt för de flesta flugorna, det är det perfekta valet för flugor i storlek 2-16. 140 denier motsvarar storlek 6/0 av UNI thread. Spolarna innehåller 100 Yard (ca 91 meter)

  23 kr
  Omgående Leverans!
 • 23 kr Omgående Leverans!

  Ultra Thread 70 denier är bindtråden för de minsta flugorna och när man har många material som ska bindas in som på exempelvis klassiska laxflugor. 70 denier motsvarar storlek 8/0 av UNI thread. Spolarna innehåller 100 Yard (ca 91 meter)

  23 kr
  Omgående Leverans!
 • 28 kr Tillfälligt slut

  UNI Trico 17/0 är en supertunn tråd för att binda de allra minsta flugorna. Finns bara i vitt. 50 denier och 200 yards per spole.

  28 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Tillfälligt slut
 • 14 kr 28 kr -50% Produkten finns med andra alternativ
  Rea!

  UNI Big Fly är den rätta tråden för att binda de riktigt stora flugor såsom Gäddflugor etc

  14 kr 28 kr -50%
  Lägg till i varukorgen Mer
  Produkten finns med andra alternativ
 • 47 kr Tillfälligt slut

  Uni Threads kevlartråd är precis som alla andra kevlartrådar mycket stark. Perfekt när man behöver dra åt hårt på sin gäddfluga eller flugor med hår för huvudtaget. Suverän att spinna hjorthår med. Tråden är uppbyggd av ett flertal tunna trådar vilket gör att den blir väldigt platt när den lindas runt kroken/tuben. 200 denier, 3/0. Trådens färg är Natural...

  47 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Tillfälligt slut
 • 31 kr Omgående Leverans!

  Förvaxad bindtråd, 200 yards

  31 kr
  Omgående Leverans!
 • 31 kr Omgående Leverans!

  UNI Thread 8/0 är en förvaxad bindtråd. 200 yards per spole. Mycket populär!

  31 kr
  Omgående Leverans!
 • 47 kr Tillfälligt slut

  Superstark bindtråd som är tillverkad av kevlar. Tråden är 200 denier och väldigt smidig om man jämför med andra märkens kevlartråd. Perfekt att spinna hjorthår med. Finns endast i gul färg.

  47 kr
  Lägg till i varukorgen Mer
  Tillfälligt slut
 • 31 kr Omgående Leverans!

  Veevus anses tillverka världens starkaste tråd för flugbindning.

  31 kr
  Omgående Leverans!
 • 31 kr Omgående Leverans!

  Veevus anses tillverka världens starkaste tråd för flugbindning.

  31 kr
  Omgående Leverans!
 • 31 kr Omgående Leverans!

  Veevus anses tillverka världens starkaste tråd för flugbindning. Varje spole innehåller 100 meter. 

  31 kr
  Omgående Leverans!
 • 31 kr Omgående Leverans!

  Veevus anses tillverka världens starkaste tråd för flugbindning. Varje spole innehåller 100 meter. Storlek 16/0 är spunnen av två trådar vilket gör att tråden är delbar. Perfekt när du behöver en dubbingögla.

  31 kr
  Omgående Leverans!
Visar 1 - 39 av 47 artiklar
Bindtråd

Bindtråd återfinner man i nästan alla flugmönster. Det mest kända flugmönstret där bindtråd inte används är Sawyers Nymph. I Sawyers Nymph används koppartråd för att fästa materialet på kroken. Det finns två olika sätt att mäta tjockleken på bindtråden.

1) Denier är textilindustrins sätt att mäta tjocklek på tråd. Det går till så att man tar 9000 meter tråd och väger den. Vikten i gram motsvarar då denier. En högre siffra talar om att tråden är tjockare än en tråd med en lägre siffra.

2) Det andra sättet att benämna bindtrådens tjocklek är X/0. Där X motsvarar en siffra. En hög siffra talar om att tråden är tunn och en låg att tråden är tjockare. Ingen av ovanstående sätt att mäta tjockleken talar dock om vilken brottstyrka en bindtråd har. När du behöver en extremt stark bindtråd tex när du ska binda muddlers och andra fugor med hår som kräver en stark bindtråd, så väljer du lämpligtvis en tråd av kevlar eller en GSP-tråd.