Kategorier

Upphovsman

Flugbindare

Flugbindning.com on Facebook

Flosslarven

Flosslarven

Det här exemplaret av flosslarven bands av Tomas Niska till vår flugbindningstävling 2011. Tomas blev tvåa i klassen Nattsländelarver med denna fluga.

Flugmönster

7 other products in the same category:

En variant av Johan Klingbergs flosslarv, Tjecknymf

Krok: Partridge Czech Nymph stl 10
Bindtråd: Danvilles 3/0 Monocord, olive
Förtyngning: Blytråd, Fine
Kropp: Danvilles 4-trådig floss, Vit 
Thorax: Danvilles 4-trådig floss, Ginger
Rygg: Thin Skin Olive
Ribbing: Guldwire, Fine Förtyng med täta blytrådsvarv, här kan du anpassa flugans tyngd beroende på fiskevatten.

 

Bindbeskrivning

Det är viktigt att blytråden täcks ordentligt och att grunden görs med stor noggrannhet för att skapa rätt form.

Bind därefter in ribbingen längst bak i krokböjen och bin därefter in ryggskölden, tänk på att ryggskölden skall hållas fast med ribbingen. Linda fram tråden till krokögat, säkra med ett halvslag och låt den hänga där.

Fäst in den vita flossen i höjd med ribbingen och ryggskölden (det underlättar om trådrullehållare används) så att det blir minimalt med förändringar på kroppsformen, snurra flossen till en kompakt tråd och linda fram mot krokögat med täta varv, inga glipor. När det är ca7 mmkvar till krokögat så skall flosset bindas in och klippas av.

Bind in den gingerfärgade flossen på undersidan så att stumpen pekar neråt. Och snurra sen till en kompakt tråd och linda framåt enligt tidigare.2 mmfrån krokögat binds den in och klipps av. Säkra med ett par halvslag

Vik över ryggskölden och ribba med jämna varv ned guldwire, ribbingen skall ligga under ryggskölden från benen och framåt. Fäst in och klipp av båda materialen. Måla bindtråden med en svart vattenfast penna, linda ett litet huvud och färga en bit av ryggskölden strax bakom huvudet mörkt med en vattenfast penna. Lacka huvudet, klart.

Tips: Fördelen med att ha flosset i trådrullehållare är att det inte färgas av huden på fingrarna när den snurras till en kompakt tråd.

Flugan bunden av Tomas Niska, Skövde

Flugan fiskas med tjecknymfmetoden. Den gröna ryggskölden ger en fin färg åt det vita flosset.