Nordiska mästerskapen i Flugbindning

Vi är med och sponsrar Flugfiske i Nordens Flugbindartävling!

Flugbindningstävling

Flugfiske i Norden bjuder in alla Nordens fantastiska flugbindare till en rolig, spännande och givetvis utvecklande tävling som sker tre deltävlingar. Det gäller att behärska flugbindning i tre olika kategorier far att bli Nordisk Mästare.

Tävlingsupplägg för NM

Ni tävlar i 3 flugkategorier uppdelat på 3 deltävlingar:
Under ytan. Vinnare presenteras i FiN nr 3.
l ytan, Vinnaren presenteras i FIN nr 4
På Ytan. Vinnaren och den Nordiska Mästaren presenteras i FiN nr 5/6,

Tanken med tävlingskategorierna är att fantasin får avgöra vad man vill binda för fluga till respektive klass.. »Under ytan kan vara allt från en nymf till en ledad streamer. »På ytan.« kan. vara ert skir torrfluga eller en imitation av en mus.

Deadline fluginskick:

Deltävling 1 – Under Ytan inskickat senast 15/4.
Deltävlinig – E Ytan inskickade senast 10 /8.
Deltävling 3 -På Ytart inskicka.de senast 10/10.

Att tänka pin

Endast 1 fluga per deltagare och kategori,
Flugor packas i ett säkert emballage.
Med i emballage bifogar respektive flugbindare ett förslutet dokument med namn, e-post, telefon och ad rese För att bedömningen ska bli rättvis.
Flugorna tillfaller arrangören. De kommer att auktioneras ut till ett gott ändamål p flugfiskemässan »Från fluga till Antispinn i november. Bedömning av flugorna Flugorna betygsättts individuellt av juryn i fyra kriterier med betyg 1-5, där 1 är minst bra och 5 är toppbetyg, Flugorna bedöms efter följande kriterier:
Bindteknik • Proportioner • Materialval • Totalintryck
Flugorna bedöms av en jury bestående av:
Niklaus Bauer Vision/ Flydressing
Niklas Dahlin Flugfiske i Norden
Andreas Andersson FFE
Gästjurymedlem i vale deltävling

Vinnare

Varje klass är en deltävling i Nordiska Mästerskapen, Priser i samtliga deltävlingar till de som placerar sig på plats 1-3 diplom till 4-5 Deltagarna får poäng efter placering:
1:a 10 poäng,
2:a 7 poäng
3:a 5 poäng
4:e 4 poäng
5:a 3 poäng
alla andra får 1 poäng. Flest poäng efter de tre tävlingarna vinner

Priser

I varje deltävling delas det ut priser till ett totalt värde av 8 000 SEK Finalprisernas värde är totalt 15 000 SEK, När de 3 deltävlingarna är avklarade är slutställningen och prispallen klar. Dessa tre personer presenteras i FiN nr 5 /6. Prisutdelning sker på mässan »Från fluga till Antispinn i slutet av november (preliminärt 26/11). Guld-, silver- och bronsmedaljörerna får som en del av vinsten vara med som flugbindare på denna mässa, inklusive övernattning och middag.

Comments are closed.