Flugbindningstävlingen 2011, Resultat.

Flugbindningstävling 2011

Nu har det äntligen blivit dags att presentera vinnarna i vår flugbindningstävling 2011. Det var en hård kamp med många fina bidrag. Många av bidragen är säkert fantastiska flugor att fiska med, men i en flugbindartävling gäller det även att få till finishen på flugorna. Inga lösa ändar på bindtråd, bristande symmetri på vingar, hackel, antenner, mm. Det skadar inte att frisera lite extra med en vass sax för att få bukt med spretande strån som är där de inte ska vara.

De vinnande bidragen har granskats med förstoringsglas för att kunna skiljas åt. Det var några bidrag som utmärkte sig lite utöver de andra. För att hålla ut lite på spänningen så presenteras tredje pris idag, andra pris på tisdag och första pris på onsdag.

3:e pristagarna vinner vardera ett presentkort på 400:- i webbutiken

 

 Nattsländelarv

Finn Jensen, Randers, Danmark.

Nattslädelarv bunden av Finn Jensen

Nattslädelarv bunden av Finn Jensen

En enkel men otroligt välbunden husmask. Fina proportioner, bra finish och lämpligt mycket material. Merparten av alla nattsländelarverna var av denna typ, men ingen var så fint bunden som Finn’s exemplar.

Bindbeskrivning

 

Nattsländepuppa

Mikael Thorwaldsson, Trollhättan.

Nattsländepuppa Mikael Thorvaldsson

Nattsländepuppa Mikael Thorvaldsson

Bra proportioner på flugan! Vid en först anblick kan den se lite oansenlig ut. Men när man tittar närmare så ser man att det är ett riktigt gott hantverk. Kroppen på flugan är virkad vilket ger ryggskölden en rak segmentering som blir väldigt effetfull.

 

 

Vingad Nattslända

Ulf Brandin, Gnosjö

Nattslända bunden av Ulf Brandin

Nattslända bunden av Ulf Brandin

Den här flugan vinner på sin enkelhet! Alla flugbindare kan lära sig att göra denna fluga. Men kan de göra den lika bra som Ulf? Ulf’s nattslända har perfekta proportioner och en glimrande finish. En kropp av foam gör att flugan flyter som en kork, vilket är bra vid kvälls och nattfiske under nattsländornas kläckning.

 

 

Grattis till 3:e-platserna, presentkort kommer med e-post.

2 thoughts on “Flugbindningstävlingen 2011, Resultat.

  1. Pingback: Flugbindningstävling inte min grej - Flugfiske & Flugbindning Flugfiske & Flugbindning

  2. Pingback: Flugbindningstävling 2011 1:a plats - Flugbindningsbloggen

Comments are closed.